På begäran kommer här ett recept som jag provade i jul på en cheesecake smaksatt med hjortron.
Den blev jättegod och gick åt i ett nafs plus att den går att göra med glutenfria digestivekex. Jag använde även en del glutenfria pepparkakor för smaksättning av "degen".
8-10 bitar
250 g digestivekex (glutenfria och ev. pepparkakor)
100 g smält smör
1 msk kanel
mixa och tryck ut i en form ca 25 cm diam.
Förgrädda i 5 minuter i 175 grader.
3 ägg
200 g rumsvarm philadelphia ost
2 dl crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
1 dl hjortronsylt
Vispa ägg och socker. Blanda i de andra ingredienserna och fyll pajskalet.
Grädda i 35 minuter eller tills fyllningen precis har stannat.
Dekorera med mandel och kanel.
Ja, den var så himla god! Ska jag göra nästa middagsbjudning här :)
SvaraRaderaFin blogg Christine! Och det lät verkligen som ett smarrigt recept! Det ska jag prova =)
SvaraRadera